Milyen WC-típusok léteznek?

Íme:

1. Hátsó kifolyású (mély öblítésű, lapos öblítésű)

2. Alsó kifolyású (mély öblítésű, lapos öblítésű)

3. Falra szerelhető falon belüli tartállyal

4. Monoblokkos kivitelű (alsó, hátsó kifolyású)

Nézzük részletesebben!

1.Hátsó kifolyású WC:

Ez azt jelenti, hogy a szennyvíz a WC-csészéből hátsó irányban távozik. A panellakásokban igen elterjedt szerelési technika. Hátránya, hogy a bekötőcső a csésze mögött látszik, ha nincs burkolva.

2.Alsó kifolyású WC:

Ennél a típusnál a szennyvíz a WC-csészéből lefelé távozik. Előnye, hogy a lefolyó a WC-csésze alatt van és nem látható.

3.Falra szerelhető WC falon belüli WC-tartállyal:

Ennél a WC típusnál a tartály egy épített falban helyezkedik el, általában gyári keretben. Ezt a keretet rögzítik, majd körbeburkolják a falban. Ezután a falból kiálló szerelőcsavarokra szerelhető a WC-csésze. Ezek a csészék mélyöblítésűek. Burkolás után csak a nyomólap látszik, és a felszerelt WC-csésze. (Bevásárlóközpontok kedvelt típusa például.) Hátránya a magasabb árfekvés, és nagyobb hiba esetén a bontással járó munka és költség! Előnye az esztétikus kivitel, továbbá a kétlépcsős öblítésű nyomólap lehetőség (tehát, egyik gombbal kevesebb víz hagyja el a tartályt, míg a másikkal több).

4.Monoblokkos WC:

Ennél a WC típusnál a tartály oldható kötéssel, gumitömítéssel van rögzítve a számára kialakított helyre a WC-csészéhez. Összeszerelés után 1 egységet képvisel a tartály és a csésze. Hátránya, hogy a tartály csak a WC-csészén helyezhető el, továbbá a magas ár, és nincs sok kompatibilitási lehetőség.

Mély öblítés fogalma: a végtermék közvetlenül a vízben landol. :) Előnye a szagmentesség, könnyebb takaríthatóság. Hátránya a kissé kellemetlen visszafröccsenés. :)

Alacsony öblítés fogalma: a végtermék egy kiképzett panelra érkezik. Előnye, hogy nincs visszafröccsenés. Hátránya, hogy nem szagmentes, és talán nehezebben is takarítható.

További információk:

  • Épített zuhanyzóhoz lefolyóka beépítése: kiválasztási szempontok >
  • Fürdőszoba burkolás, zuhanyzó építése >
  • Lapszintezők alkalmazása tökéletes burkoló felületért >
  • Nappali burkolás minták >
  • Fürdőszoba burkolás, csempézés árak >