Hőszigetelés Mosonmagyaróvár és 20 km-es körzetében

Könnyűszerkezetes OSB épületek szigetelése

A szigetelési munkák egyik fajtája, amikor OSB falakat kell szigetelni, ezek pedig speciális rögzítést igényelnek. A ragasztásra több lehetőség is van: történhet polisztirol ragasztóval, illetve ragasztóhabbal is. Fontos tudni, hogy a ragasztóhab alkalmazásánál tökéletes függőleges falazattal kell dolgoznunk, mert a hiba azonnal észrevehető lesz a szigetelőlapokon is.

A ragasztóhab felvitele pont-perem ragasztással történik. De az is egy megoldás lehet, hogy körbehabozzuk a szigetelőlapot, és egy-egy átlót húzunk rajta még a ragasztóhabbal, egy-két perc elteltével pedig rakjuk is fel a falra. Így érhetjük el a megfelelő állagú, keménységű és tartású habot.

Sajnos nagyon ritka a tökéletes OSB vagy deszkafalazat, amellyel dolgoznunk kell. A rossz felületekre létezik azonban egy hibrid megoldás. A fent leírt kör-kereszt habozás itt is ideális lehet, kiegészítve azzal, hogy a két oldalától kb. egyenlő távolságra még középmagasságba is rakunk egy-egy polisztirol ragasztópontot. Ez azért fontos, hogy könnyebb legyen pozícionálni a szigetelőlapot, és megvalósulhasson a tökéletes függőleges elhelyezés még a rosszabba falazatokon is.

A kizárólag hagyományos polisztirol ragasztóval történő rögzítés tapasztalataink szerint kevésnek bizonyulhat, ugyanis előkészítés nélkül nem megfelelően ragad a fa felületekhez. A ragasztópontok bizonyos idő után elválhatnak a faltól.

Létezik a piacon az x-kontakt tapadóhíd nevű termék, amely az előkészítésnél lehet segítségünkre. Ezt egy műgyantás alapozóként kell elképzelni, amely sima felületből érdes felületet képez. Felvitele hengerrel történik, tartós megoldást biztosítva.

A fent leírtak alapján a ragasztóhabos rögzítés a legmegbízhatóbb eljárás. Nézzünk szét, hogy hol találkozunk még OSB és egyéb deszkázott felületekkel, amit polisztirollal szigetelünk.
Ilyenek az ereszdeszkázatok, a melléképületek, a pala falazatok, illetve a régi könnyűszerkezetes falazatok is.

A szigetelés rögzítéseként következhetne a dűbelezés, amelyet a reizer csavar/tárcsával történő rögzítéssel ki tudunk váltani. Erre jönnek rá ugyanazok a rétegek, amelyek a normál falazatnál, a hőszigetelés során egymásra épülnek. 

Ajánlat kérés külső hőszigetelésre