Hőszigetelés Mosonmagyaróvár és 20 km-es körzetében

Szigetelésbővítés

Az ingatlanok felújításához hozzátartozik a megfelelő hőszigetelés. A homlokzat jó állapota, az ingatlan megfelelő hőszigetelése akár hozzájárulhat mindennapos költségeink jelentős csökkentéséhez is. Éppen ezért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a hőszigetelésre.

Növekvő energiaárak hatása ellen a hőszigetelés a megoldás!

Az üzemanyagárak folyamatos emelkedéséhez hasonlóan a rezsiköltségek is egyre magasabbak. Régebben azonban még nem volt divatban az, hogy 20-30 cm vastag hőszigetelő rendszereket alkalmazzanak. Az elmúlt 20 évben korszerűsítési munkálattá nőtte ki magát a hőszigetelés, melyre befektetési céllal gondoltak a tulajdonosok. Ahogy el kezdtek emelkedni az energiaárak, a gyártók, illetve a szakemberek ehhez mérten igyekeztek korszerű hőszigetelési eljárásokkal, termékekkel, illetve megoldásokkal megjelenni a piacon.

A hőszigetelés vastagsága, mint lényegi szempont

Jelenleg az a jellemző, hogy a korábbi néhány centiméternyi polisztirol rétegekre kerül a további polisztirol szigetelés. Fontos kérdés azonban, hogy a hőszigetelés vastagságára érdemes-e figyelnünk, vagy egyéb tényezőkre hagyatkozzunk a szigetelőanyag vásárlásakor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a stabil rétegrend kialakítása éppoly fontos, mint a megfelelő minőségű alapanyagok kiválasztása a hőszigeteléshez. Ez az állítás akkor is érvényben marad, ha már egy régebben felrakott hőszigetelési rendszerre kerülnek fel újabb xps szigetelő lapok.
A szakemberek szerint érdemes úgy megvizsgálni az adott rendszert, hogy figyelembe vesszük az alap állapotát, illetve azt, hogy az új rendszer súlyát az képes lesz-e elbírni.

Felejtsük el a málló/roskadt hőszigetelést!

Manapság bevett szokás, hogy a korábban szigetelt épület újabb hőszigetelő réteget kap. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy az évtizedekkel ezelőtt felújított homlokzat korántsem mondható jó állapotúnak. Ebben az esetben számolnunk kell a homlokzat esetleges repedéseivel, illetve mállásával. Sajnos a korábbi málló szigetelés rontja a jelenlegi hőszigetelő rendszer hatásfokát, a nem megfelelő alapanyagok használata pedig nem ígér időtálló megoldást. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a szigetelés bővítését tartsuk-e szem előtt egy kevésbé jó alappal indulva, vagy pedig cseréljük le a szigetelő rendszert egy teljesen, új és korszerű hőszigetelési rendszerre.

Biztos alapra jöhet a hőszigetelés!

A korábbi hőszigetelés állapotát a nyílászárók környékén érdemes megvizsgálni. Itt a lapok közötti hézagokat, illetve a dübelezést is felmérhetjük. Kiindulási szempont lehet még a fedővakolat állapota, valamint az üvegszövet átlátszósága: ez a két tényező is sokat elárul arról, hogy milyen állapotú alapra számíthatunk.
Ha sérült vagy átázott hőszigetelő lapokkal találkozunk, akkor azok cseréje mellett kell döntenünk. Ha a sérülések csak kisebbnek bizonyulnak, és javíthatónak ítéljük meg azokat, akkor érdemes szakember segítségét kérnünk. A szakember pedig eldönti, hogy megfelelő-e az alapunk arra, hogy új réteg szigetelést kapjon az épület.

Mit jelent a feszültségmentesítés a hőszigetelésben?

A feszültségmentesítés során - kb. 3 méteres távolságban, vízszintes és függőleges irányban is - a korábban felhelyezett üvegszövet hálót át kell vágni. Így lesz a felület tehermentesíthető, illetve kiegyenlíthető felszínű. A vágásnál nagyon kell figyelni, hogy a háló alatt a hőszigetelő lapok épek maradjanak.

Ragasztás és dübelezés

Ha a vizsgálat során szilárd alappal találkoztunk, akkor felhelyezhető az új szigetelő rendszer. Ez a folyamat ragasztással, majd dübelezéssel valósul meg. Pont-perem ragasztási módszer a legideálisabb, ezzel megelőzhetjük, hogy levegő kerüljön a szigetelőlapok mögé. A dübelezés megszilárdítja a felrakott rendszert, tartósságot biztosít.
Nagyon fontos a homlokzati hőszigetelés munkafolyamatához a minőségi alapanyagok, illetve eljárások mellett a megfelelően képzett szakemberek kiválasztása. A jó szakember optimálisan társítja az alapanyagokat, a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazza, munkája pedig olyan eredményt ígér, amely mind időtálló, mind pedig energiatakarékos hőszigetelési rendszerben ölt testet. 

Ajánlat kérés külső hőszigetelésre