Homlokzati Hőszigetelés Mosonmagyaróvár, Győr és 20 km-es körzetében

Milyen érvek szólnak a hőszigetelés mellett?

Manapság a felújítási munkák között nagy szerepet kap a hőszigetelés. Ennek legfőképpen az az oka, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok elől az otthon melegébe, vagy épp hűvösébe szeretünk rejtőzni. Éppen ezért nem elhanyagolható szempont, hogy otthonunkban milyen hőmérséklet van, és ehhez mekkora energiafelhasználás szükséges.

Nézzük meg a nikecell, hungarocell, vagy szaknyelven a polisztirol alapú hőszigetelés előnyeit!

1. Kiváló hőszigetelés

Kedvező ára is jó kiindulási pont lehet, de ez csupán nem elég ahhoz, hogy a tulajdonosok a polisztirol mellett tegyék le voksukat. Az EPS lemezek esetében a jutányos ár karöltve jár az optimális funkciók betöltésével. Ha megfelelő méretben és vastagságban, profi szakember helyezi fel a lemezeket, akkor garantált a kiváló hőszigetelés, melyre mind a téli, mind pedig a nyári időszakban egyaránt szükség van.

2. Vékonyabb változatban is létezik

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a jól bevált polisztirol lapok túl vastagnak bizonyulnak. Ilyenkor ajánlott a grafitos polisztirol lemezt választani, amelyet azonos hőszigetelési funkció megtartása mellett vékonyabb rétegben is elég felragasztani a falra.

3. Gyorsan felhelyezhető

Egyes hőszigetelő rendszerekhez képest a polisztirol lapokkal viszonylag könnyű dolgozni, éppen ezért azok felhelyezése is gyorsan kivitelezhető. Ez a mai felgyorsult világban igenis fontos szempont, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy milyen nehéz jó szakembert találni a korszerűsítési munkálatokra. Kell a szakértő csapat, hogy a tökéletes beépítés is hozzájárulhasson az optimális hőszigetelő hatáshoz.

4. Könnyű szállíthatóság, alacsony önsúly

A homlokzati hőszigeteléshez számos anyag szükséges, melyeknek bizony súlya van. A polisztirol lemezek könnyű súlyuk miatt egyszerűen szállíthatóak, és a felhelyezésük sem lesz nehezebb kisebb önsúlyuk miatt.

5. Környezetkímélő hőszigetelés

Manapság - a klímaváltozás hatásait a bőrünkön érezve - a környezetkímélő anyagok egyre nagyobb szerephez jutnak. Ez még inkább igaz, ha energiatakarékosságot biztosító hőszigetelő rendszerekhez keresünk alapanyagot. A polisztirol lemezek a környezetkímélő megoldások közé tartoznak és nagyon népszerűek.

6. Nem káros az egészségre

Vannak olyan alapanyagok - ragasztók, festékek - melyek károsan hatnak egészségünkre. A hőszigetelésnél fontos, hogy a falak ne nedvesedhessenek át, mert ez a folyamat a hideg falfelületek keletkezésével a penészesedéshez vezet. A penészfoltok pedig akár allergiás megbetegedést is okozhatnak. Ha a hőszigetelés megfelelően van felrakva, akkor a falak szárazsága biztosított.

7. Kedvező ár

A hőszigetelés megkezdése előtt fontos felmérnünk az egyéb költségeket is, hiszen például a nyílászárók cseréje sem áll meg néhány százezer forintnál. A polisztirol rendszerek esetében azonban nem kell horribilis összegekkel számolnunk, így a többség számára elérhető és költséghatékony megoldás.

8. Többféle méret

A hagyományos, illetve a grafitos változat esetén is többféle méretű polisztirol lemezek közül választhatunk.

9. Ideális homlokzati szigeteléshez

A homlokzati felújítás magával vonja a homlokzati hőszigetelés szükségességét. Költséghatékony és optimálisan funkcionális megoldásként a polisztirol rendszerek jönnek elsőként szóba, melyek hosszú éveken át biztosítják a fent leírt előnyöket.

10. Csökkennek a rezsiköltségek

Tapasztalatok szerint a polisztirol hőszigeteléssel nemcsak télen, de nyáron is csökkennek a rezsiköltségek. Kevesebbszer kell nyáron használni a klímát, télen pedig a rendszer bent tartja a meleget. Ez hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, valamint az ökológiai lábnyomunk is csökken. A cél tehát olyan otthon legyen, amelyben tökéletesen működik a hőszigetelés a kedvezőbb költségek mellett. 

Ajánlat kérés külső hőszigetelésre