Színvakolat típusok Mosonmagyaróvár, Győr, Budapest

Lássuk az alábbiakban a homlokzati vakolatok különböző tulajdonságait. Ezek a jellemzések segíthetnek Önnek, mint tulajdonosnak abban, hogy milyen típusú homlokzati vakolatot érdemes választani a piaci termékpalettáról.

Két műgyantás (acryl), egy szilikon, illetve egy mész-cement kötésű homlokzati vakolat található a választékban. A különböző szemcseméretek, illetve struktúrák mind a háromféle terméknél választhatók és megvásárolhatók.

1. Acryl, avagy vödrös műgyantás vakolatok:

Kedvező ára mellett egyik előnye, hogy könnyen lehet vele dolgozni. Struktúráját tekintve 1,5 mm-es kapart, illetve 2 mm-es dörzsölt verzióban elérhető. 15 kg-os vödrös kiszerelésben szerezhető be. Anyagszükséglete általánosságban úgy számolható, hogy egy vödör vakolatból 1,5 mm-es esetén kb. 6 négyzetméternek, míg a 2 mm-es esetén 5,3 négyzetméternek megfelelő felület húzható ki. Mellé - kiegészítő termékként - alapozásra ajánlott a grund tt, műgyantás színezett alapozót alkalmazni. Mind normál, mind pedig a keményhabos szigetelő rendszereken is kiváló megoldás.

2. Szilikonos vakolatok:

Több mint 100 féle színben elérhetőek, márkától függően, 1,5 vagy 2 mm-es struktúrával rendelkeznek. Ha össze akarjuk hasonlítani a műgyantás vakolattal, akkor azt mondhatjuk, hogy árfekvésben drágább, de ár-érték arányban előnyösebb megoldás. Jobb vízlepergető hatással bír, ezáltal pedig nehezebben tapadnak meg rajta az algák és a mohák, illetve a baktériumok. Másik előnye, hogy jobban tartja a színét, mint a műgyantás vakolatok. Tulajdonságai között szerepel a légáteresztő képesség, és leginkább a kőzetgyapotos hőszigetelő rendszerekkel kompatibilis. Anyagszükségletében teljesen megegyezik a fent leírt műgyantás vakolatéval. Alapozó terméke pedig a grund sil vakolatalapozó, melyet a vakolat színének megfelelően célszerű kiválasztani.

3. Mész-cement kötésű zsákos nemesvakolat:

A mész-cement kötésű zsákos nemesvakolatról kijelenthetjük, hogy a műemlék jellegű épületek, a melléképületek, illetve a kerítések színező vakolata. Abban hasonlít a szilikonos vakolathoz, hogy páraáteresztő, így szintén a kőzetgyapotos hőszigeteléssel együtt ajánlott alkalmazni. Színe - a mészből adódóan - kizárólag fehér, de 1,5 mm-es és 2 mm-es struktúrával is lehet kapni. Alapozó terméke szintén a grund sil vakolatalapozó. Felhordása semmiben sem különbözik fent leírt termékekhez képest. A szakemberek jól összeszokott brigádoknak javasolják a használatát, hiszen gyorsabban szárad, ezáltal pedig hamarabb is foltosodik. Mésztartalma miatt óvatosan, több rétegben kell alkalmazni.

Lábazati vakolat

50 féle színben elérhető a quarctex vakolat, 1 mm-es kivitelben. Felhordása glettvassal történik, és szinte hibátlan falfelületre ajánlott. Alapozó terméke a grund fix. 

Ajánlat kérés külső hőszigetelésre